17 Αυγ 2012

Το Σύμπαν αναβοσβήνει κάθε στιγμή. Εμείς γιατί βλέπουμε τα ίδια;

Κάθε στιγμή όλα αλλάζουν, όλα ρέουν, τίποτα δεν είναι ίδιο με την προηγούμενη στιγμή ούτε εμείς ούτε το σύμπαν! Εμείς κρατάμε την προηγούμενη εικόνα και την οικειοποιούμαστε για να έχουμε ταυτότητα, σημεία αναφοράς του εγώ, προσωπικότητα. Είναι όμως παρελθόν, γι' αυτό όλα μας φαίνονται ίδια! 
Κρατάμε μια εικόνα που δεν υπάρχει σήμερα, ένα ''φαντασμα'' του χθες! Όλα περνάνε, μας αγγέλλουν κάτι και προχωρούν στο ταξίδι τους. Όταν τα κρατάμε σαν ''αγαλματα'', υποφερουμε, γιατί δε ρέουμε στο τώρα, στο καινούριο, την αλλαγή! Όλα είναι σαν τα σύννεφα που σχηματοποιούνται και περνάνε!!! Τι μπορείς να κρατήσεις;;; Μια ψευδαίσθηση μόνο!!! Μια σκιά του χθες! Τίποτα μόνιμο, τίποτα ιδιόκτητο!!! Ελευθερία, ροή, αγάπη!!! Ό,τι είναι θα περάσει!!!
 

Η μονιμότητα είναι η δυστυχία μας, ο πόνος μας, οι ασθένειες, αυτό που λέμε χρόνο!!! Το ότι προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που νομίζουμε δικό μας, οτιδηποτε''γνωστο'', όλες τις διηγήσεις, την ιστορία, τις παραδόσεις, τα παραμύθια, ακόμα και τις συνήθειες μας και το ...όνομα μας!!! Στη ροή δεν υπάρχουν μπλοκαρίσματα, άρα δεν υπάρχουν δυσλειτουργίες, φόβος και δεινά!!! Αλλαζοντας την οπτική μας όλα είναι αλλιώς, όλα καινούρια!!! Αυτά που θέλουμε!

Το σύμπαν αναβοσβήνει κάθε δευτερόλεπτο και αλλάζουν τα πάντα!
Εμείς γιατί βλέπουμε τα ίδια; Ας δούμε τώρα στο παρόν τον εαυτό μας και τα πάντα γύρω μας και μέσα μας και όλες οι ασθένειες, όλα τα δεινά θα πέσουν κάτω σαν ξερά φύλλα και καινούρια φρέσκα φυλλαράκια θα αναγεννηθούν!!! 
Αναγέννηση, αλλαγή!!!♥
Βάσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου