30 Αυγ 2012

Μόνο η Αγάπη είναι Αληθινή!

«Να θυμάσαι», είπε η φωνή. «Να θυμάσαι ότι πάντοτε αγαπιέσαι, πάντοτε προστατεύεσαι και δεν είσαι ποτέ μόνη... Είσαι επίσης ένα ον φωτός, σοφίας και αγάπης. Ποτέ δε θα λησμονηθείς. Ποτέ δε θα αγνοηθείς. Δεν είσαι το σώμα σου. Δεν είσαι ο εγκέφαλος σου ούτε καν ο νους σου. Είσαι πνεύμα. Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφυπνίσεις τη μνήμη σου, να θυμηθείς. Το πνεύμα δεν έχει όρια, δεν υπόκειται ούτε στους περιορισμούς του φυσικού σώματος ούτε σ' εκείνους της διάνοιας ή του νου.

»Καθώς οι δονήσεις της πνευματικής ενέργειας επιβραδύνονται ώστε να μπορούν να βιώνονται περισσότερο πυκνοδομημένα περιβάλλοντα, όπως είναι το δικό σας τρισδιάστατο επίπεδο, το αποτέλεσμα είναι να αποκρυσταλλώνεται το πνεύμα και να μεταμορφώνεται σε όλο και πιο πυκνά σώματα. Το πυκνότερο όλων είναι η φυσική (σωματική) κατάσταση. Οι δονήσεις του είναι οι πιο χαμηλές. Ο χρόνος φαίνεται ταχύτερος σ' αυτή την κατάσταση, γιατί η σχέση του ως προς το ρυθμό των δονήσεων είναι αντίστροφη. Όσο οι δονήσεις επιταχύνονται τόσο ο χρόνος επιβραδύνεται. Με αυτή την έννοια, μπορεί να υπάρχει δυσκολία στην επιλογή του σωστού σώματος, του σωστού χρόνου επανόδου στη σωματική κατάσταση. Εξαιτίας της ανομοιογένειας του χρόνου, μπορεί να χαθεί η ευκαιρία... Υπάρχουν πολλά επίπεδα συνειδητότητας, πολλές καταστάσεις κραδασμών. Δεν έχει σημασία να γνωρίζει κανείς όλα αυτά τα επίπεδα.

»Το πρώτο από τα επτά επίπεδα είναι το πιο σημαντικό για σας. Έχει σημασία να βιώνει κανείς το πρώτο επίπεδο, παρά να κάνει αφηρημένες σκέψεις και θεωρήσεις για τα ανώτερα επίπεδα. Τελικά θα πρέπει βέβαια να τα βιώσετε όλα... Το καθήκον σας είναι να διδάσκετε την εμπειρία. Να μετασχηματίζετε την πίστη σε εμπειρία ώστε η μάθηση να είναι πλήρης, επειδή η εμπειρία υπερβαίνει την πίστη. Μάθετε τους ανθρώπους να βιώνουν. Διώξτε το φόβο. Διδάξτε τους να αγαπούν και να αλληλοβοηθιούνται... Αυτό αφορά στην ελεύθερη βούληση των άλλων. Αλλά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πλησιάζετε τους άλλους με αγάπη, με συμπόνια και να τους βοηθάτε.



»Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι τα μόνα πλάσματα που υπάρχουν. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί κόσμοι και πολλές διαστάσεις... Υπάρχουν πολύ περισσότερες "ψυχές" απ' ό,τι φυσικοί φορείς. Η ψυχή μπορεί επίσης να διαχωριστεί, αν το επιθυμεί, και να βιώνει περισσότερες από μία εμπειρίες ταυτόχρονα. Αυτό είναι εφικτό, αλλά απαιτεί ένα επίπεδο ανάπτυξης στο οποίο οι περισσότεροι δεν έχουν φτάσει. Στο τέλος θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει μία και μόνο ψυχή. Και ότι όλες οι εμπειρίες μοιράζονται ταυτόχρονα. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που αφορά στο παρόν.
 
»Όταν κοιτάζετε τα μάτια κάποιου άλλου, οποιουδήποτε ανθρώπου, και βλέπετε τη δική σας ψυχή να σας κοιτάζει, τότε θα ξέρετε πως έχετε φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας. Με αυτή την έννοια δεν υπάρχει μετενσάρκωση, γιατί όλες οι ζωές και όλες οι εμπειρίες είναι ταυτόχρονες. Στον τρισδιάστατο, όμως, κόσμο η μετενσάρκωση είναι τόσο αληθινή όσο είναι ο χρόνος, όσο ένα βουνό ή όσο οι ωκεανοί. Είναι μια ενέργεια όπως και άλλες ενέργειες, και η πραγματικότητα της εξαρτάται από την ενέργεια του δέκτη. Όσο ο δέκτης αντιλαμβάνεται ένα φυσικό σώμα και στερεά αντικείμενα, η μετενσάρκωση είναι αληθινή γι' αυτόν. Η ενέργεια είναι φως, αγάπη και γνώση. Σοφία είναι η εφαρμογή αυτής της γνώσης με αγάπη... Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σοφίας στο επίπεδό σας αυτή την περίοδο».

Η Ελίζαμπεθ έπαψε να μιλά. Όπως η Κάθριν, έτσι κι αυτή μπορούσε να θυμάται τις λεπτομέρειες των ενσαρκώσεών της. αλλά τίποτε από τα μηνύματα που παρέδιδε από την κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα στις ζωές. Και οι δύο τους βρίσκονταν σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο ύπνωσης, όταν μετέδιδαν αυτά τα μηνύματα. Ελάχιστοι ασθενείς φθάνουν σε ένα τέτοιο επίπεδο, στο οποίο λειτουργεί η αμνησία. Τα μηνύματα της Ελίζαμπεθ -όπως και της Κάθριν- μπορούν να συνεισφέρουν στη θεραπεία αυτής της «έλλειψης σοφίας» που υπάρχει στη διάσταση μας.

Υπήρχε όμως περισσότερη γνώση να πάρουμε πριν τελειώσει η θεραπεία της Ελίζαμπεθ. Η επαφή μου με τη σοφία των Δασκάλων είχε περιοριστεί από τότε που θεραπεύτηκε η Κάθριν και οι συνεδρίες μας σταμάτησαν. Κατά καιρούς, όμως, μέσα από ένα απίστευτα ζωντανό και διαυγές όνειρο, παίρνω περισσότερες πληροφορίες, που μοιάζουν με τη διδασκαλία που παρατίθεται στο τέλος περίπου του βιβλίου Πολλές ζωές, πολλοί δάσκαλοι. Και, μερικές φορές, τα μηνύματα έρχονται όταν βρίσκομαι σε μια βαθιά διαλογιστική κατάσταση που μοιάζει με όνειρο. Για παράδειγμα, μου αναπτύχθηκε ένα σύστημα ψυχοθεραπείας για τον εικοστό πρώτο αιώνα, ένα σύστημα ψυχοπνευματικής φύσεως, το οποίο θα μπορούσε να υποσκελίσει τις σκουριασμένες τεχνικές του παρελθόντος.

Μπράϊαν Βάϊς ‘’Μόνο η αγάπη είναι αληθινή’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου