26 Απρ 2012

Πως αντιμετωπίζω ένα "δύσκολο" άνθρωπο

Όταν ένας άνθρωπος έχει "βαρύ" συναισθηματικό σώμα, αυτός ο βαθύς πόνος που υπάρχει μέσα του θα σπρώξει τον άνθρωπο να κάνει οτιδήποτε θα προκαλέσει περισσότερο πόνο στη ζωή του ή στη ζωή των γύρω του, ώστε να διατηρηθεί και να μεγαλώσει η οντότητα αυτή που αποτελείται από πόνο και που επηρεάζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου (η δυστυχία αναζητά το όμοιο της).

Κάθε αρνητική σκέψη ή συναίσθημα που εκπέμπουμε προς ένα τέτοιο άνθρωπο, θα συντηρήσει και θα μεγαλώσει τον πόνο που υπάρχει ήδη μέσα του και θα προσθέσουμε άλλο ένα κομμάτι πόνου στον συλλογικό πόνο της ανθρωπότητας.




 
Όταν λοιπόν συναντάμε «δυσκολους» ανθρώπους στη ζωή μας, αν δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε σύγκρουση μαζί τους, έχοντας πάντα επίγνωση του εσωτερικού μας κόσμου και αν είμαστε καλά και δούμε ότι ο συνάνθρωπός μας είναι σε θέση να καταλάβει, προσπαθούμε με τον καλό μας λόγο και την ανοιχτή καρδιά μας να του μιλήσουμε και να του δείξουμε ότι τον καταλαβαίνουμε και τον αποδεχόμαστε.

Αν πάλι διαπιστώσουμε ότι ο συνάνθρωπός μας βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή και είναι μάταιο να μιλήσουμε, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι μια σιωπηλή ή με λόγια προσευχή και να του στείλουμε αγάπη και φως. Η έξτρα αυτή θετική ενέργεια που θα κατευθυνθεί προς το μέρος του, αν είναι κατάλληλο για την εξέλιξη του θα είναι μια ουσιαστική βοήθεια από μέρους μας και με αυτή μας την πράξη συμβάλουμε να μειωθεί και ο συλλογικός πόνος της ανθρωπότητας.

Οι «δυσκολοι» άνθρωποι είναι αυτοι που χρειάζονται περισσότερη αγάπη.
( Ειρηνικός πολεμιστής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου